U okviru događaja „Business meets Academia: Innovative research in food and environment“ fokus je bio usmeren na predstavljanje inovativnih istraživanja u različitim aspektima posledica uticaja zagađenja životne sredine na kvalitet i bezbednost hrane, kao i na stvaranje jačih veza između akademskog i poslovnog sektora. Pored istraživača iz zemlje, učestvovali su i eksperti iz Evropske unije, Švedske, Italije, Bugarske.
Skup su otvorili predstavnici Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu: Sanja Grgurić Šipka (WPL FoodEnTwin), Maja Gruden (direktorka Inovativnog centra) i Goran Roglić (dekan).
Ispred Službe za inovacije Privredne komore Srbije, prisutnima se obratila Nadežda Tonić, koja je izrazila zadovoljstvo zbog učešća u organizaciji i mogućnosti za promovisanje i popularizovanje relevantnih tema i inovativnih rešanja. Istakavši značaj saradnje nauke i privrede primenom znanja i iskustava sa ovakvih događaja, kroz naučnu ekspertizu i implementaciju u sferi biznisa, naglasila je da će Služba za inovacije Privredne komore Srbije i ubuduće podržati kvalitetne projekte ovog tipa i pratiti razvoj inovativnih ideja koje postaju inovativna rešenja.
Pokretanjem značajnih tema iz oblasti hrane, ishrane i životne sredine, kao i podržavanjem pristupa koji podstiče sinergiju nauke i privrede – stvorena je polazna osnova za dalja istraživanja i transfer znanja i tehnologija na lokalnom nivou, ali i šire.