У оквиру догађаја „Business meets Academia: Innovative research in food and environment“ фокус је био усмерен на представљање иновативних истраживања у различитим аспектима последица утицаја загађења животне средине на квалитет и безбедност хране, као и на стварање јачих веза између академског и пословног сектора. Поред истраживача из земље, учествовали су и експерти из Европске уније, Шведске, Италије, Бугарске.
Скуп су отворили представници Хемијског факултета Универзитета у Београду: Сања Гргурић Шипка (WPL FoodEnTwin), Маја Груден (директорка Иновативног центра) и Горан Роглић (декан).
Испред Службе за иновације Привредне коморе Србије, присутнима се обратила Надежда Тонић, која је изразила задовољство због учешћа у организацији и могућности за промовисање и популаризовање релевантних тема и иновативних решања. Истакавши значај сарадње науке и привреде применом знања и искустава са оваквих догађаја, кроз научну експертизу и имплементацију у сфери бизниса, нагласила је да ће Служба за иновације Привредне коморе Србије и убудуће подржати квалитетне пројекте овог типа и пратити развој иновативних идеја које постају иновативна решења.
Покретањем значајних тема из области хране, исхране и животне средине, као и подржавањем приступа који подстиче синергију науке и привреде – створена је полазна основа за даља истраживања и трансфер знања и технологија на локалном нивоу, али и шире.