Клуб отворених иновација

Кроз Клуб отворених иновација, велике и средње компаније препознају проблеме које имају у пословању и потом позивају мале домаће фирме, стартапе, факултете и институте да заједно раде на решавању тих проблема, а да онда од тих решења  направе производ који ће моћи да извозе из Србије. Клуб ће допринети да у будућности стотине компанија разраде своја решења, а најважније је да су то "made in Serbia" решења.

Чланство у Клубу отворених иновација је бесплатно и доступно је за велике и средње компаније које желе да повећају иновационе могућности у свом сектору. Клуб је већ оперативан, први позив за иновације планиран је за крај августа, а радионица у септембру.

Активности Клуба отворених иновација  су подељене у три главне категорије:

  • организација састанака „Innovation Call“ (састајања по договору, неколико пута годишње између компанија и стартапа и/или малих фирми изабраних на основу потреба компаније; састанци су поверљиви и организују се по вољи сваког члана),
  • организација догађаја „Pitch Day“ (када стартапи и/или мале фирме ступају пред публику – велике компаније, а затим чланови клуба размењују директно идеје са стартапима и/или малим фирмама и истражују пословне могућности), и на крају,
  • организација радионица (савршена прилика за размену и „brainstorming“ између чланова око тема о отвореној иновацији и трансформацији унутар организација које произилазе из ње).

Додатну активност чиниће Академија отворених иновација коју ће реализовати Пословна академија Привредне коморе Србије. Велике компаније ће давати предлоге тема намењених стартапима и/или малим фирмама, док ће предавања држати експерти из различитих области са дугогодишњим искуством.

Циљ Клуба отворених иновација је иницирање сарадње између великих и средњих компанија са домаћим стартапима и малим привредним друштвима како би подржали развој домаћег тржишта и добили развијена решења. Србија на овај начин постаје дестинација која се препознаје као центар технологија и иновативних решења и као извозник знања.

Предности чланства у Клубу отворених иновација:

  • повећање иновационог капацитета (упознавање са новим технологијама и бизнис моделима, сарадња на пројектима),
  • уштеда трошкова и времена (јачање продуктивности, подела ризика) ,
  • побољшање имиџа компаније (друштвено-одговорна, иновативна компанија), и
  • иницирање промена и обука унутар компанија (понуда курсева, обука, менторинга стартапима који промовишу иновативне производе, примери најбоље праксе сарадње на пројектима).

Уколико сте велика или средња компанија и желите да постанете члан Клуба отворених иновација можете нам се обратити путем мејла: savet.nip@pks.rs .

ДОБРОДОШЛИ У КЛУБ ОТВОРЕНИХ ИНОВАЦИЈА!

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.