Дуално образовање

У оквиру Привредне коморе Србије спроводи се модел стручног образовања, дуално образовање, у којем ученик учи на два места: у школи и у компанији. 

У Србији се овај модел реализује на средњем нивоу образовања. У зависности од образовног профила, ученик може да учи у реалном радном окружењу већ од прве године школовања. У компанији проводи један, два или три дана недељно, што је утврђено наставним планом и програмом.

Привредна комора Србије у партнерству са италијанском организацијом “Uniser”, специјализованом за интернационалне програме размене, спроводи пројекат Европске комисије под називом “INTERVET WB”.

У оквиру овог пројекта објављен је позив за наставнике и директоре средњих стручних школа земаља Западног Балкана, који желе да учествују у програму размене са циљем стручног усавршавања, којим се пружа могућност:

– размене искустава и информација о системима стручног образовања својих замаља и на тај начин унапређивања знања која земље кандидате и земље чланице Европске уније имају једне о другима;

– стицања нових знања о интеграцији мобилности у наставни план и програм, као и о методологијама учења кроз рад које примењују, али и другим важним аспектима, попут употребе технологије у настави, предузетничког образовања и трансверзалних аспеката попут управљачке организације школа;

– олакшавања процеса планирања пратећих пројеката у оквиру новог европског програма 2021-2027.

За пријаву и учествовање у програму стручног усавршавања неопходан је ниво знањањ енглеског језика који омогућава неометану комуникацију. 

Овим позивом нуде се три места/гранта за стручно усавршавање. За ову годину предвиђен је одлазак у Холандију – da Vinci College у трајању од једне недеље у периоду од 1. октобра до 30. новембра 2020. године.

Пријаву можете поднети кликом на линк, најкасније до 28. јуна 2020. године у 12 часова. Резултати ће бити објављени до 10. јула 2020. године на наведеном линку.

За сва питања или додатне информације на располагању је Служба за дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије: intervet@pks.rs, 011/4149471, 011/3304532.

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.