Inovacioni forum Srbija – Italija „Sklapanje poslova radi inovacija“ , 05. i 06. decembar 2023.godine

Privredna komora Srbije u saradnji sa Ambasadom Republike Italije u Srbiji, Italijanskom trgovinskom agencijom (ITA), Regijom Lombardija, Ministarstvom informisanja i telekomunikacija, Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, uz podršku We Make Futurei Impact Hub Serbia, organizuju Inovacioni forum Srbija-Italija, koji će se održati 5. i 6. decembra 2023. godine u Beogradu.

Cilj foruma je da obezbedi platformu zainteresovanim stranama u oblasti inovacija (start-up, inkubatori, akceleratori, rizični kapitali, korporacije, poslovna zajednica i akademska zajednica) u Italiji i Srbiji da se sastanu i neguju saradnju između dve zemlje u inovativnim oblastima . Forum će se fokusirati na sektore kao što su agrotehnologija, veštačka inteligencija primenjena na industrijske procese, zelena tranzicija, pametni gradovi i održiva mobilnost. Posebnu ulogu imaće regija Lombardija, koja se može pohvaliti najnaprednijim inovativnim ekosistemom u Italiji.

Program će trajati dva dana i to: 

Utorak, 5. decembar: u Narodnoj banci Srbije, svečano otvaranje sa Nj.E. g-đa Ana Brnabić – predsednica Vlade Republike Srbije, g-din Atilio Fontana – predsednik Regionalne vlade Lombardije i gospodin Marko Čadež – predsednik Privredne komore Srbije.

Prva sesija fokusiraće se na predstavljanje nacionalnih istraživačkih i inovacionih sistema Italije i Srbije, razmenu najboljih praksi i istraživanje potencijalnih novih partnerstava. Druga sesija, u interaktivnom formatu, ispitaće ključnu ulogu inkubatora, akceleratora i rizičnog kapitala u pokretanju i finansiranju startapova.

Sreda, 6. decembar: Drugi dan Foruma inovacija biće održan u prostorijama Privredne komore Srbije. Nakon inspirativnih govora, predviđena je prezentacija italijanskog ekosistema za podršku startapovima, nakon čega sledi sesija odabrane grupe srpskih startapova sa italijanskim inkubatorima i akceleratorima. Događaj će takođe uključivati bilateralne susrete privrednika.

Prijavite se za događaj 06. decembra 2023. godine u prostorijama Privredne komore Srbije, predstavite profil kompanije, kapacitete i mogućnosti i zakažite sastanke sa budućim partnerima.

Rok za registraciju srpskih kompanija je 30. novembar, a glavni jezici foruma i b2b sastanaka su: engleski, italijanski i srpski.

 

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.