Иновациони форум Србија – Италија „Склапање послова ради иновација“ , 05. и 06. децембар 2023.године

Привредна комора Србије у сарадњи са Амбасадом Републике Италије у Србији, Италијанском трговинском агенцијом (ИТА), Региjом Ломбардија, Министарством информисања и телекомуникација, Министарством науке, технолошког развоја и иновација, уз подршку We Make Futureи Impact Hub Serbia, организују Иновациони форум Србија-Италија, који ће се одржати 5. и 6. децембра 2023. године у Београду.

Циљ форума је да обезбеди платформу заинтересованим странама у области иновација (старт-уп, инкубатори, акцелератори, ризични капитали, корпорације, пословна заједница и академска заједница) у Италији и Србији да се састану и негују сарадњу између две земље у иновативним областима . Форум ће се фокусирати на секторе као што су агротехнологија, вештачка интелигенција примењена на индустријске процесе, зелена транзиција, паметни градови и одржива мобилност. Посебну улогу имаће регија Ломбардија, која се може похвалити најнапреднијим иновативним екосистемом у Италији.

Програм ће трајати два дана и то: 

Уторак, 5. децембар: у Народној банци Србије, свечано отварање са Њ.Е. г-ђа Ана Брнабић – председница Владе Републике Србије, г-дин Атилио Фонтана – председник Регионалне владе Ломбардије и господин Марко Чадеж – председник Привредне коморе Србије.

Прва сесија фокусираће се на представљање националних истраживачких и иновационих система Италије и Србије, размену најбољих пракси и истраживање потенцијалних нових партнерстава. Друга сесија, у интерактивном формату, испитаће кључну улогу инкубатора, акцелератора и ризичног капитала у покретању и финансирању стартапова.

Среда, 6. децембар: Други дан Форума иновација биће одржан у просторијама Привредне коморе Србије. Након инспиративних говора, предвиђена је презентација италијанског екосистема за подршку стартаповима, након чега следи сесија одабране групе српских стартапова са италијанским инкубаторима и акцелераторима. Догађај ће такође укључивати билатералне сусрете привредника.

Пријавите се за догађај 06. децембра 2023. године у просторијама Привредне коморе Србије, представите профил компаније, капацитете и могућности и закажите састанке са будућим партнерима.

Рок за регистрацију српских компанија је 30. новембар, а главни језици форума и б2б састанака су: енглески, италијански и српски.

 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.