U prva tri meseca 2023. izvoz srpske IT industrije je 786 miliona evra

Ministar za informisanje i telekomunikacije Mihailo Jovanović izjavio je da podaci za prva tri meseca govore da je izvoz IT sektora čak 786 miliona evra - što je rast od čak 44% u odnosu na isti period prošle godine.

U sklopu ekonomskog foruma koji se trenutno održavao u Dohi, ministar je podsetio i da je u toku 2022. godine oboren rekord po pitanju izvoza domaćeg IT sektora, izvoz za celu prošlu godinu iznosio je 2,7 milijarde evra i to nam daje nadu da ćemo ove godine daleko pregurati preko 3 milijarde, a naše ambicije su da izvoz ove godine bude čak 4 milijarde evra.

Glavna tema foruma u Dohi je diverzifikacija energetskih izvora i privreda zasnovana na znanju, inovacijama i tehnologijama, a Jovanović je takođe iskoristio priliku i da podseti na sve više stranih investicija u oblasti novih tehnologija, ali i na domaća ulaganja u razvoj naučno-tehnoloških parkova. U sklopu foruma potpisan je Memorandum u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija između Srbije i Katara, koji je i prvi međudržavni sporazum dve vlade od 2017. godine. 

Izvor: Netokracija 

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.