У прва три месеца 2023. извоз српске ИТ индустрије је 786 милиона евра

Министар за информисање и телекомуникације Михаило Јовановић изјавио је да подаци за прва три месеца говоре да је извоз ИТ сектора чак 786 милиона евра - што је раст од чак 44% у односу на исти период прошле године.

У склопу економског форума који се тренутно одржавао у Дохи, министар је подсетио и да је у току 2022. године оборен рекорд по питању извоза домаћег ИТ сектора, извоз за целу прошлу годину износио је 2,7 милијарде евра и то нам даје наду да ћемо ове године далеко прегурати преко 3 милијарде, а наше амбиције су да извоз ове године буде чак 4 милијарде евра.

Главна тема форума у Дохи је диверзификација енергетских извора и привреда заснована на знању, иновацијама и технологијама, а Јовановић је такође искористио прилику и да подсети на све више страних инвестиција у области нових технологија, али и на домаћа улагања у развој научно-технолошких паркова. У склопу форума потписан је Меморандум у области информационо-комуникационих технологија између Србије и Катара, који је и први међудржавни споразум две владе од 2017. године. 

Извор: Нетокрација 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.