Objavljen Konkurs za sufinansiranje naučno-tehnološke saradnje Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke za period 2024-2025.

U cilju razvijanja saradnje i pospešivanja mobilnosti između srpskih i nemačkih naučnika i istraživača, na osnovu Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Savezne Republike Nemačke o saradnji u oblasti kulture, kojim su obuhvaćene i oblasti obrazovanja i nauke i  Programa zajedničkog unapređenja razmene učesnika na projektima između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Nemačke službe za akademsku razmenu (DAAD), Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije u saradnji sa Nemačkom službom za akademsku razmenu (Deutscher Akademischer Austauschdienst – DAAD) raspisuje Konkurs za sufinansiranje naučno-tehnološke saradnje između Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke za projektni period 2024/2025. godine.

Cilj Konkursa je razvoj naučne saradnje dveju zemalja kroz razmenu naučnih radnika, a posebno mladih naučnika, na zajedničkim istraživačkim projektima.

Konkurs je namenjen srpskim i nemačkim istraživačkim grupama koje imaju nameru da rade na zajedničkim istraživačkim projektima iz svih naučnih oblasti.

Rok za podnošenje prijave projekta je 30. jun 2023. godine.

Tekst Konkursa možete pogledati ovde.

Izvor: Univerzitet u Kragujevcu 

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.