Објављен Конкурс за суфинансирање научно-технолошке сарадње Републике Србије и Савезне Републике Немачке за период 2024-2025.

У циљу развијања сарадње и поспешивања мобилности између српских и немачких научника и истраживача, на основу Споразума између Владе Републике Србије и Владе Савезне Републике Немачке о сарадњи у области културе, којим су обухваћене и области образовања и науке и  Програма заједничког унапређења размене учесника на пројектима између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Немачке службе за академску размену (ДААД), Министарство науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије у сарадњи са Немачком службом за академску размену (Deutscher Akademischer Austauschdienst – DAAD) расписује Конкурс за суфинансирање научно-технолошке сарадње између Републике Србије и Савезне Републике Немачке за пројектни период 2024/2025. године.

Циљ Конкурса је развој научне сарадње двеју земаља кроз размену научних радника, а посебно младих научника, на заједничким истраживачким пројектима.

Конкурс је намењен српским и немачким истраживачким групама које имају намеру да раде на заједничким истраживачким пројектима из свих научних области.

Рок за подношење пријаве пројекта је 30. јун 2023. године.

Текст Конкурса можете погледати овде.

Извор: Универзитет у Крагујевцу 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.