Otvoren Javni poziv za izvrsne projekte mladih istraživača i naučnika u ranoj fazi karijere – PROMIS 2023

Fond za nauku Republike Srbije je otvorio Javni poziv za prijavu naučnoistraživačkih projekata u okviru Programa za izvrsne projekte mladih istraživača i naučnika u ranoj fazi karijere – PROMIS 2023.

Mladi istraživači i naučnici u ranoj fazi karijere će imati priliku da razvijaju nove ideje kroz realizaciju osnovnih i primenjenih istraživanja u svim naučnim oblastima. PROMIS 2023 je namenjen izvrsnim projektima mladih istraživača i naučnika u ranoj fazi karijere, do 7 godina nakon doktorata.

Ciljevi programa PROMIS 2023 su: osnaživanje mladih doktora nauka za rukovođenje projektima, jačanje profesionalnih kapaciteta mladih istraživača i naučnika na početku karijere, kao i uključivanje izvrsnih mladih istraživača u naučnoistraživački rad.

Ciljevi Programa uključuju i osposobljavanje mladih istraživača za konkurisanje za istraživačke i razvojne projekte na nacionalnom i međunarodnom nivou, posebno u Evropskoj uniji, stvaranje novih projektnih timova za izvrsna naučna istraživanja i podršku naučnoistraživačkom radu mlade akademske zajednice koji će imati uticaj i značaj za društveni razvoj i privredu.

Na Javni poziv mogu da konkurišu sve akreditovane naučnoistraživačke organizacije u Srbiji.

Ukupan budžet programa PROMIS 2023 je 4 miliona evra. Sredstva su obezbeđena iz budžeta Republike Srbije i kroz Projekat akceleracije inovacija i podsticanje rasta preduzetništva u Republici Srbiji (Projekat SAIGE), partnerski projekat Republike Srbije, Evropske unije i Svetske banke.

Maksimalan budžet po projektu iznosi 150.000 evra.

Trajanje projekta je 24 meseca.

Predlozi projekata se podnose u elektronskoj formi putem portala Fonda za nauku RS.

Javni poziv za prijavu naučnoistraživačkih projekata je otvoren od 8. maja 2023. godine i trajaće do 10. jula 2023. godine, do 15 časova po srednjeevropskom vremenu.

Sve informacije u vezi sa programom, uslovima, kao i konkursnom dokumentacijom, možete pogledati na sledećem LINKU.

Izvor: Fond za nauku 

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.