Отворен Јавни позив за изврсне пројекте младих истраживача и научника у раној фази каријере – ПРОМИС 2023

Фонд за науку Републике Србије је отворио Јавни позив за пријаву научноистраживачких пројеката у оквиру Програма за изврсне пројекте младих истраживача и научника у раној фази каријере – ПРОМИС 2023.

Млади истраживачи и научници у раној фази каријере ће имати прилику да развијају нове идеје кроз реализацију основних и примењених истраживања у свим научним областима. ПРОМИС 2023 је намењен изврсним пројектима младих истраживача и научника у раној фази каријере, до 7 година након доктората.

Циљеви програма ПРОМИС 2023 су: оснаживање младих доктора наука за руковођење пројектима, јачање професионалних капацитета младих истраживача и научника на почетку каријере, као и укључивање изврсних младих истраживача у научноистраживачки рад.

Циљеви Програма укључују и оспособљавање младих истраживача за конкурисање за истраживачке и развојне пројекте на националном и међународном нивоу, посебно у Европској унији, стварање нових пројектних тимова за изврсна научна истраживања и подршку научноистраживачком раду младе академске заједнице који ће имати утицај и значај за друштвени развој и привреду.

На Јавни позив могу да конкуришу све акредитоване научноистраживачке организације у Србији.

Укупан буџет програма ПРОМИС 2023 је 4 милиона евра. Средства су обезбеђена из буџета Републике Србије и кроз Пројекат акцелерације иновација и подстицање раста предузетништва у Републици Србији (Пројекат SAIGE), партнерски пројекат Републике Србије, Европске уније и Светске банке.

Максималан буџет по пројекту износи 150.000 евра.

Трајање пројекта је 24 месеца.

Предлози пројеката се подносе у електронској форми путем портала Фонда за науку РС.

Јавни позив за пријаву научноистраживачких пројеката је отворен од 8. маја 2023. године и трајаће до 10. јула 2023. године, до 15 часова по средњеевропском времену.

Све информације у вези са програмом, условима, као и конкурсном документацијом, можете погледати на следећем ЛИНКУ.

Извор: Фонд за науку 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.