Institut za veštačku inteligenciju obeležio dve godine rada

Povodom obeležavanja dve godine rada Instituta za veštačku inteligenciju Srbije održana je konferencija “Doba veštačke inteligencije”. 

Konferenciji su prisustvovali predsednica Vlade Republike Srbije, šef EU delegacije u Srbiji Emanuele Žiofre i drugi visoki državni zvaničnici.

Srbija je prva zemlja u regionu koja je usvojila strategiju za VI i time postala 26. zemlja u svetu koja je donela ovu strategiju, a samo jedna od 11. država na svetu koja ima programe iz VI u osnovnom i srednjem obrazovanju. Prošle godine Srbija je postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju. 

Veštačka inteligencija je oblast koja se munjevito razvija i ima potencijal da promeni svaki segment društva od transporta, obrazovanja, medicine do finansija. Poseban akcenat se stavlja na projekte u oblasti medicine i lekova koji mogu da uvedu revoluciju u lečenje najtežih bolesti.

Istraživačko-razvojni institut za veštačku inteligenciju Srbije teži da svoja znanja prenese zaposlenima u privredi kako bi se ubrzala modernizacija IT industrije u Srbiji i povećala produktivnost preduzeća u svim privrednim sektorima.

Izvor: Blic

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.