Институт за вештачку интелигенцију обележио две године рада

Поводом обележавања две године рада Института за вештачку интелигенцију Србије одржана је конференција “Доба вештачке интелигенције”. 

Конференцији су присуствовали председница Владе Републике Србије, шеф ЕУ делегације у Србији Емануеле Жиофре и други високи државни званичници.

Србија је прва земља у региону која је усвојила стратегију за ВИ и тиме постала 26. земља у свету која је донела ову стратегију, а само једна од 11. држава на свету која има програме из ВИ у основном и средњем образовању. Прошле године Србија је постала чланица Глобалног партнерства за вештачку интелигенцију. 

Вештачка интелигенција је област која се муњевито развија и има потенцијал да промени сваки сегмент друштва од транспорта, образовања, медицине до финансија. Посебан акценат се ставља на пројекте у области медицине и лекова који могу да уведу револуцију у лечење најтежих болести.

Истраживачко-развојни институт за вештачку интелигенцију Србије тежи да своја знања пренесе запосленима у привреди како би се убрзала модернизација ИТ индустрије у Србији и повећала продуктивност предузећа у свим привредним секторима.

Извор: Блиц

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.