Ministarka Begović u poseti NTP Novi Sad

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović sa saradnicima posetila je Naučno-tehnološki park Novi Sad i sastala se predstavnicima njegovog rukovodstva. 

Tema sastanka bio je dosadašnji rad NTP Novi Sad, kao i planovi za budućnost. Ministarka je sa direktorom NTP NS Nebojšom Drakulićem nakon sastanka obišla članice-startapove i kompanije sa ciljem da se upozna sa rezultatima koje su do sad postigli. 

Ministarka Begović istakla je da je država donela strategiju koja ima viziju naučnog i tehnološkog razvoja Srbije, sa ciljem da se izgrade snažne naučne, istraživačke i razvojne institucije koje treba da odgovore na globalne izazove. Ona je naglasila da je država u prethodnom periodu puno ulagala u nauku, ističući važnost podrške razvoju sve veće startap zajednice u Srbiji. 

Ministarka je nakon obilaska prisustvovala početku konferencije “Doba veštačke inteligencije” - obeležavanju dve godine rada Instituta za veštačku inteligenciju Srbije, kojoj je prisustvovala i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Ministarki je ovom prilikom uručena zahvalnica za Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Izvor: Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija 

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.