Министарка Беговић у посети НТП Нови Сад

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић са сарадницима посетила је Научно-технолошки парк Нови Сад и састала се представницима његовог руководства. 

Тема састанка био је досадашњи рад НТП Нови Сад, као и планови за будућност. Министарка је са директором НТП НС Небојшом Дракулићем након састанка обишла чланице-стартапове и компаније са циљем да се упозна са резултатима које су до сад постигли. 

Министарка Беговић истакла је да је држава донела стратегију која има визију научног и технолошког развоја Србије, са циљем да се изграде снажне научне, истраживачке и развојне институције које треба да одговоре на глобалне изазове. Она је нагласила да је држава у претходном периоду пуно улагала у науку, истичући важност подршке развоју све веће стартап заједнице у Србији. 

Министарка је након обиласка присуствовала почетку конференције “Доба вештачке интелигенције” - обележавању две године рада Института за вештачку интелигенцију Србије, којој је присуствовала и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић.

Министарки је овом приликом уручена захвалница за Министарство науке, технолошког развоја и иновација.

Извор: Министарство науке, технолошког развоја и иновација 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.