Izložba „Priključi se na tehnologije – anatomija jedne evolucije“

Centar za promociju nauke u saradnji sa Muzejom nauke i tehnike u Beogradu organizuje izložbu „Priključi se na tehnologije - anatomija jedne evolucije“.  

Beogradska izložba je deo istovremene postavke u četiri evropska grada – Milanu, Sofiji, Tartu i Beogradu. Teme ovih izložbi su održiva izgradnja, cirkularna ekonomija i elektronsko zdravstvo (eZdravstvo), a  pored fizičkog formata, publici će biti dostupna i izložba u digitalnom sadržaju koja će objediniti sve partnere.

Izložba u Muzeju nauke i tehnike, koja će biti otvorena do kraja aprila, obrađuje temu elektronskog zdravstva i deo je aktivnosti koje Centar za promociju nauke realizuje u sklopu međunarodnog projekta SocKETs (Societal engagement with key enabling technologies).

Izložbena postavka u Muzeju nauke i tehnike kroz priču o inovacijama približava građanima nove tehnologije i poziva publiku da se aktivno uključi u proces zajedničkog stvaranja u oblasti eZdravstva. Sadržaj izložbe podeljen je u više tematskih celina, a cilj postavke je da odgovori na pitanja i nedoumice u vezi sa primenom novih tehnologija u našem svakodnevnom životu.

Izložba će biti otvorena od 16. marta do kraja aprila.

Izvor: Centar za promociju nauke 

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.