“Domaće kompanije treba da postanu svesne kakve podsticaje za istraživanja nudi država”

Ministarka dr Jelena Begović dala je na Kopaoniku uvodnu reč u okviru panela FUTURESMARTSERBIA BIOTECH REVOLUTION: MOVING FROM COMMITMENT TO ACTION u okviru Kopaonik biznis foruma.

Dr Begović je naglasila da Vlada Republike Srbije nauku prepoznaje kao izuzetno važnu temu, a da srpske privatne kompanije nisu dovoljno svesne kakve podsticaje za istraživanja u ovoj oblasti nudi država i dodala da bi one trebalo više da se uključe u ta istraživanja.

Nakon završetka panela, ministarka dr Begović u svom obraćanju za Tanjug rekla je i da je plan da izgradnja kampusa BIO4 počne krajem ove godine i navela da se planira delimično ili potpuno preseljenje u kampus najmanje pet fakulteta i devet naučnih instituta. Pojasnila je i da se planira i osnivanje interaktivnog muzeja u kampusu i da se komunicira sa stanovništvom kako bi se građanima objasnilo koliko je nauka bitna za razvoj i budućnost društva. Dodala je da startap kompanije istina ponekad nastaju na neobičnim idejama, ali da one menjaju svet i njima bi trebalo dati podršku.

Izvor: Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija 

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.