“Домаће компаније треба да постану свесне какве подстицаје за истраживања нуди држава”

Министарка др Јелена Беговић дала је на Копаонику уводну реч у оквиру панела FUTURESMARTSERBIA BIOTECH REVOLUTION: MOVING FROM COMMITMENT TO ACTION у оквиру Копаоник бизнис форума.

Др Беговић је нагласила да Влада Републике Србије науку препознаје као изузетно важну тему, а да српске приватне компаније нису довољно свесне какве подстицаје за истраживања у овој области нуди држава и додала да би оне требало више да се укључе у та истраживања.

Након завршетка панела, министарка др Беговић у свом обраћању за Тањуг рекла је и да је план да изградња кампуса БИО4 почне крајем ове године и навела да се планира делимично или потпуно пресељење у кампус најмање пет факултета и девет научних института. Појаснила је и да се планира и оснивање интерактивног музеја у кампусу и да се комуницира са становништвом како би се грађанима објаснило колико је наука битна за развој и будућност друштва. Додала је да стартап компаније истина понекад настају на необичним идејама, али да оне мењају свет и њима би требало дати подршку.

Извор: Министарство науке, технолошког развоја и иновација 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.