Inovacije pokreću nacije

Inovacije menjaju način života i poslovanja, povećavaju produktivnost i pozitivno utiču na ekonomski rast, na globalnom i na nivou zemalja. 

U proteklim godinama, u Srbiji su učinjeni brojni pozitivni pomaci ka boljem okruženju za inovacije. Uvedene su poreske olakšice za lakše zapošljavanje, angažovanje povratnika, bolji poreski tretman učešća u kapitalu, osnovane su organizacije koje pružaju sistemsku podršku, i inicirani brojni programi podrške od strane države i privatnih organizacija koji inovatorima nude stručnu i finansijsku podršku na njihovom razvojnom putu.

Uz podsticajne mere, ključna tema za razvoj inovacija je saradnja, i kroz kampanju Inovacije pokreću nacije biće pokrenut niz diskusija sa državom, korporacijom, startapima, naučnim institucijama, kako bi se sagledali najbolji mehanizmi da zajedničkim naporima inovacije predstavljaju motor ekonomskog razvoja u našoj zemlji.

U okviru kampanje biće održana četiri okrugla stola u četiri grada:

  • Beograd, 2. decembar - Zdrave inovacije: Država i inovatori u istom timu
  • Novi Sad, 6. decembar - Nauka i tržište: Od laboratorije do potrošača
  • Paraćin, 13. decembar - Inovacije na lokalu: Podrška i saradnja za jak ekosistem
  • Niš, 21. decembar - Ideje malih, iskustvo velikih: Kako sarađuju korporacije i startapi

Inovatorima u Srbiji na raspolaganju stoji set poreskih olakšica koje pomažu u smanjivanju troškova započinjanja poslovanja, zapošljavanja kvalifikovane radne snage, ulaganja u inovacije i inovativne biznise kao i zaštite prava intelektualne svojine. 

Sve informacije mogu se pronaći i u Vodiču o poreskim podsticajima za inovatore koji je objavio NALED kao i putem Viber četbota Srbija stvara mogućnosti.

Izvor: Startech

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.