Иновације покрећу нације

Иновације мењају начин живота и пословања, повећавају продуктивност и позитивно утичу на економски раст, на глобалном и на нивоу земаља. 

У протеклим годинама, у Србији су учињени бројни позитивни помаци ка бољем окружењу за иновације. Уведене су пореске олакшице за лакше запошљавање, ангажовање повратника, бољи порески третман учешћа у капиталу, основане су организације које пружају системску подршку, и иницирани бројни програми подршке од стране државе и приватних организација који иноваторима нуде стручну и финансијску подршку на њиховом развојном путу.

Уз подстицајне мере, кључна тема за развој иновација је сарадња, и кроз кампању Иновације покрећу нације биће покренут низ дискусија са државом, корпорацијом, стартапима, научним институцијама, како би се сагледали најбољи механизми да заједничким напорима иновације представљају мотор економског развоја у нашој земљи.

У оквиру кампање биће одржана четири округла стола у четири града:

  • Београд, 2. децембар - Здраве иновације: Држава и иноватори у истом тиму
  • Нови Сад, 6. децембар - Наука и тржиште: Од лабораторије до потрошача
  • Параћин, 13. децембар - Иновације на локалу: Подршка и сарадња за јак екосистем
  • Ниш, 21. децембар - Идеје малих, искуство великих: Како сарађују корпорације и стартапи

Иноваторима у Србији на располагању стоји сет пореских олакшица које помажу у смањивању трошкова започињања пословања, запошљавања квалификоване радне снаге, улагања у иновације и иновативне бизнисе као и заштите права интелектуалне својине. 

Све информације могу се пронаћи и у Водичу о пореским подстицајима за иноваторе који је објавио НАЛЕД као и путем Вибер четбота Србија ствара могућности.

Извор: Startech

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.