BASF Innovation Hub 2022

Vodeća svetska hemijska kompanija BASF i ove godine podržava startape, bez obzira na njihov nivo razvijenosti i samostalne inovatore, uključujući i ideje iz Srbije.

Doprinos idejama koje se bave ključnim ekološkim izazovima današnjice su u fokusu BASF Innovation Hub 2022 obuhvaćeni konceptom obnovljivih izvora energije – Renewables.

Najbolja inovacija ili startap ideja na lokalnom nivou dobija priliku da kao pobedničko rešenje obezbedi za sebe inicijalnu podršku u vrednosti od 2.500 EUR, kao i mogućnost za dalje učešće u Velikom finalu i dodatno finansiranje u iznosu od 5.000 EUR – bez obzira na to da li će BASF nastaviti da podržava ideju.

BASF Innovation Hub 2022 sastoji se od dve glavne celine:

BASF Innovation Hub 2022 lokalni događaji: predstavlja prvu fazu. Nakon Faze prijave, 5 najboljih ideja na lokalnom nivou dobija priliku da se predstavi pred Lokalnim žirijem, koji će odabrati pobednika lokalnog takmičenja. Pobednici lokalnih takmičenja automatski se kvalifikuju za BASF Innovation Hub 2022 Grand Finale.

BASF Innovation Hub 2022 Grand Finale: druga faza – predstavlja jedinstvenu priliku za pobednike na lokalnom nivou da predstave svoje inovacije i start-up ideje još široj publici i potencijalno osiguraju dodatnu investiciju za svoj dalji razvoj.

U okviru koncepta Renewables, BASF Innovation Hub 2022 podržava ideje koje pokrivaju neku od sledećih tema:

• Čista energija

• Pametni transport

• Strategije održive poljoprivrede

Prijave su otvorene do 16. septembra 2022. godine. Lokalni žiri iz svakog regiona odabraće 5 takmičarskih ideja, dok će jedna pet ideja dobiti priliku da učestvuje na BASF Innovation Hub 2022 Grand Finalu.

Više informacija o projektu i rokovima možete pronaći na sajtu: join-innovationhub.com.

Izvor: Mašinski fakultet

 

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.