Vebinar Zavoda o novom WIPO standardu ST.26

Zavod za intelektualnu svojinu će, u četvrtak 9. juna 2022. godine, održati vebinar o novom standardu ST.26 sa početkom u 10:00 časova i trajanjem oko dva sata. Novi standard Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO) za pravljenje popisa nukleotidnih i aminokiselinskih sekvenci u prijavama patenta iz oblasti biotehnologije, ST.26, stupa na snagu 1. jula 2022. godine i zameniće trenutno važeći standard ST.25.

Svrha novog standarda je da omogući podnosiocu da sačini jedan popis sekvenci opisanih u patentnoj prijavi u oblasti biotehnologije koji je prihvatljiv kako za svrhu međunarodnog tako i nacionalnog ili regionalnog postupka, zatim da poboljša tačnost i kvalitet prikaza sekvenci, olakša pretraživanje podataka o sekvenci, njihovo razmenjivanje u elektronskoj formi kao i unošenje u kompjuterizovane baze.

Vebinar je namenjen kako istraživačima u ovoj oblasti, tako i zastupnicima i drugim zainteresovanim stranama koje žele da se bolje upoznaju sa novim standardom ST.26.

Registraciji za učešće na vebinaru možete pristupiti ovde. Nakon registracije, na adresu elektronske pošte koju ste naveli u formi za registraciju, dobićete link za praćenje vebinara putem Zoom Meeting platforme nekoliko dana pre datuma održavanja vebinara.

Standard ST.26 se može preuzeti na linku.

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.