Pfizer Inc. je odabrao Seven Bridges za podršku Data Management rešenju za sekvenciranje jednoćelijske RNK

Seven Bridges, vodeći dobavljač bioinformatičkih ekosistema, podržava kompaniju Pfizer Inc. u razvoju rešenja za upravljanje podacima i saradnju o podacima o sekvenciranju (scRNASeq) jednoćelijske ribonukleinske kiseline (RNK) u biofarmaceutskoj kompaniji.

Platforma Seven Bridges je cloud okruženje za sprovođenje bioinformatičkih analiza u kojem istraživački timovi mogu da čuvaju, analiziraju i tumače svoje podatke. Partnerstvo će predstaviti načine za proširenje Pfizer-ovih cloud platformi i mogućnosti, kao ključnu komponentu Pfizer-ovog integrisanog digitalnog oblaka i napredne analitičke strategije.

Seven Bridges će podržavati Pfizer kroz centralizovanje i upravljanje terabajtima sirovih i obrađenih scRNASeq podataka. Podaci scRNASeq pružaju detaljnu analizu ekspresije gena u pojedinačnim ćelijama.

„Tumačenje velikih složenih podataka o transkriptomici od presudne je važnosti za razumevanje molekularne i ćelijske osnove bolesti“, rekao je Enoch Huang, potpredsednik za medicinske nauke kompanije Pfizer. „Uvereni smo da će nam, radeći sa jedinstvenom multi-cloud tehnologijom koju je razvio Seven Bridges, i koristeći se dubinom i širinom njihove stručnosti u bioinformatici i cloud računarstvu, ova rešenja pomoći da maksimiziramo vrednost podataka koje generišemo. ”

Sekvenciranje RNK pruža temeljni uvid u regulaciju genoma. scRNASeq ―, to jest, kada se istraživači fokusiraju samo na pojedinu ćeliju i naprave „snimak“ dinamike ekspresije gena, daju potencijalno korisne informacije, ali scRNASeq podaci nose vrlo velik trag podataka.

Seven Bridges platforma pruža isplativo, sigurno, end-to-end, skalabilno, izdržljivo i pouzdano rešenje za skladištenje i upravljanje podacima koje povećava dostupnost i analizu scRNASeq podataka u čitavim organizacijama i javnom domenu, osiguravajući optimalnu korisnost sekvenciranje podataka, smanjenje ponavljanja eksperimenta i ušteda vremena i novca.

„Seven Bridges veruje da će genomika - i posebno sekvenciranje jednoćelijske RNK - i dalje igrati sve vitalniju ulogu u otkrivanju novih lekova i vakcina“, rekao je Bill Moss, izvršni direktor kompanije Seven Bridges. „Oduševljeni smo što je Pfizer odabrao našu platformu da pomogne kompaniji da odgovori na ove jedinstvene potrebe upravljanja podacima. I radujemo se podršci razvoju rešenja za skladištenje podataka scRNASeq koje zadovoljava Pfizer-ove zahteve za istraživanje i razvoj. “ 

Seven Bridges Genomics, je bostonsko-beogradska kompanija koja ima za cilj da omogući istraživačima i lekarima da na jednostavniji način analiziraju uzorke genetskog materijala, posredno povećavajući mogućnosti za pronalaženje uzroka i terapija za retka i maligna oboljenja.