Fond za nauku na Generalnoj skupštini Science Europe

Predstavnici Fonda za nauku Republike Srbije učestvovali su u zasedanju Generalne skupštine organizacije ScienceEurope, čiji je domaćin bio Švajcarski nacionalni fond za nauku.

Na ovogodišnjoj Generalnoj skupštini diskutovalo se o razvoju novih standarda za evaluaciju nauke i naučnog rada, unapređenju izvrsnosti i kompetitivnosti u istraživanju, i etici komunikacije između istraživačke zajednice, politike i javnosti.

Science Europe je međunarodna institucija sa sedištem u Briselu koja okuplja najveće i najcenjenije međunarodne institucije koje finansiraju inovativna naučna istraživanja koja doprinose razvoju celokupnog društva. Fond za nauku Republike Srbije postao je član ove organizacije novembra 2021. godine.

Značajno je što je Fond za nauku prepoznat na međunarodnom nivou kao institucija čije su procedure zasnovane na transparentnosti, nepristrasnosti i efikasnosti. Ovakve procedure, uz zdravu kompetitivnost i konkurenciju, omogućuju da se izvrsne ideje naših naučnika realizuju.

Fond za nauku Republike Srbije nastavlja da radi na dostizanju najviših evropskih i međunarodnih standarda, kako bi na najbolji mogući način pružao podršku razvoju nauke u Srbiji.

Izvor: Fond za nauku Republike Srbije

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.