Program PRIZMA – onlajn Otvorena vrata

Otvoren je „Program PRIZMA” koji će se realizovati kroz šest potprograma posvećenih različitim istraživačkim oblastima: prirodne nauke i matematika, tehničko-tehnološke nauke, (bio)tehničke nauke, (bio) medicinske nauke, veštačka inteligencija i društveno-humanističke nauke. U okviru Programa nema unapred zadatih tema. Javni poziv je otvoren do 15.9.2022. 

Predlozi projekata se podnose u elektronskoj formi putem portala Fonda za nauku RS. Na Javni poziv mogu da konkurišu sve akreditovane naučnoistraživačke organizacije u Srbiji.

Ukupan budžet Programa je 25 miliona evra. Sredstva su obezbeđena iz budžeta Republike Srbije, IPA fondova Evropske unije i kroz „SAIGE” Projekat Svetske banke. Maksimalan budžet po projektu iznosi 300.000 evra.

Više o programu, uslovima, kao i o konkursnoj dokumentaciji, možete saznati na na stranici Pozivi, koja se nalazi na sledećem LINKU.

U sklopu podrške pripremi predloga projekata, Fond za nauku Republike Srbije će u narednom periodu periodično organizovati onlajn Otvorena vrata za sve zainteresovane.

Prva onlajn Otvorena vrata će biti organizovana u petak (8.7.2022) u 10.00.

Svi zainteresovani koji imaju pitanja u vezi sa pripremom predloga projekata u okviru ovog Programa, mogu se prijaviti na onlajn Otvorena vrata, postavljanjem pitanja putem forme koja se nalazi na sledećem LINKU, najkasnije do srede (6.7.2022), u 10.00.

Izvor: Fond za nauku

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.