Изложба традиционалних производа жена ЦЕБС региона у седишту WIPO

Завршен је менторски програм Светске организације за интелектуалну својину – WIPO, за жене предузетнице, произвођаче традиционалних текстилних производа из региона Централно-европских и балтичких земаља.

Током 2023. године одвијао се WIPO регионални програм повезивања и менторске подршке у области интелектуалне својине за жене које израђују традиционалне производе у области текстила. Програм WIPO-a који се спроводи од 2019. године, протекле године је био намењен женама Централно-европског и балтичког региона, и у њему су учествовале жене из 15 земаља, а међу њима и представница из Србије, Слађана Милојевић, власница предузетничке радње „Nonna Handmade“ на предлог Завода за интелектуалну својину Републике Србије.

Током изложбе, представљени су и модели „Nonna Handmade“, одевни предмети и аксесоари са савремено обликованим традиционалним ручно везеним мотивима који се ослањају на богато културно наслеђе Србије с краја 19. века, израђени од природних материјала. Визија Nonna Handmade је да кроз спој традиционалног и савременог сачува део нематеријалне културне баштине.

Извор: ЗИС

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.