Izložba tradicionalnih proizvoda žena CEBS regiona u sedištu WIPO

Završen je mentorski program Svetske organizacije za intelektualnu svojinu – WIPO, za žene preduzetnice, proizvođače tradicionalnih tekstilnih proizvoda iz regiona Centralno-evropskih i baltičkih zemalja.

Tokom 2023. godine odvijao se WIPO regionalni program povezivanja i mentorske podrške u oblasti intelektualne svojine za žene koje izrađuju tradicionalne proizvode u oblasti tekstila. Program WIPO-a koji se sprovodi od 2019. godine, protekle godine je bio namenjen ženama Centralno-evropskog i baltičkog regiona, i u njemu su učestvovale žene iz 15 zemalja, a među njima i predstavnica iz Srbije, Slađana Milojević, vlasnica preduzetničke radnje „Nonna Handmade“ na predlog Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije.

Tokom izložbe, predstavljeni su i modeli „Nonna Handmade“, odevni predmeti i aksesoari sa savremeno oblikovanim tradicionalnim ručno vezenim motivima koji se oslanjaju na bogato kulturno nasleđe Srbije s kraja 19. veka, izrađeni od prirodnih materijala. Vizija Nonna Handmade je da kroz spoj tradicionalnog i savremenog sačuva deo nematerijalne kulturne baštine.

Izvor: ZIS

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.