Семинар - Управљање буком: потрага за тишином

Dirigent Acoustics д.о.о и Институт за акустику и аудио технологије организују семинар са међународним учешћем „Управљање буком: потрага за тишином“, који се одржава у четвртак 11. 5. 2023, у периоду 9 - 17 часова, у конференцијској сали Научно-технолошког парка у Београду.

Циљ Семинара је да на свеобухватан начин укаже на потребу за бољим препознавањем и разумевањем буке као фактора ризика у животној средини, на последице њеног негативног утицаја и да представи мере заштите са практичне, техничке и правне стране. У другом делу семинара презентоваће се стечена искуства планирања мера заштите, као и значај стратешких анализа проблема и предлога решења. Учесници ће се упознати са основним алатима којима се бука мери, анализира и прорачунава. На самом крају учесници ће се упознати и са неким од бројних иновативних решења у овој области развијених од стране организатора и учесника овог семинара.

У Србији се бука релативно слабо перцепира као значајан фактор који угрожава животну средину и здравље људи. Није јасно квантификован негативан утицај буке на пословање, туризам, школство, и консеквентно на економију. Самим тим ни постојећа решења немају систематичан и одржив приступ. Семинар обједињује више аспеката и поред подизања степена свести о утицају буке, води учеснике кроз примере из праксе, отварајући нови свет решења овог проблема и ефикасну примену регулативе.

Еминентни стручњаци из земље и иностранства ће говорити о проблему буке и како бука утиче на заједницу, економију и општи напредак, о могућностима и законским регулативама за управљање буком. Говориће и о имплементацији и искуствима у примени ЕУ регулативе и најзначајнијим домаћим и европским стратешким пројектима. Анализираће се и прилике за финансирање пројеката на стратешком нивоу.

У оквиру Семинара ће бити организована практична демонстрација напредних и иновативних метода мерења буке и решења за заштиту од буке.
Семинару ће присуствовати представници Министарстава, Привредне коморе Србије, Туристичке организације Србије, Инжењерске коморе Србије, локалних самоуправа, образовних установа, донаторских фондова за заштиту животне средине, привреде, домаћи и инострани експерти, бројне друге званице и медији.

Начин пријаве: Потврда доласка до 8. маја 2023 путем следеће мејл адресе buka2023@iaat.rs

Агенда догађаја

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.