Стартапима на располагању Вајбер четбот за информисање о олакшицама

Вајбер четбот под називом “Србија ствара могућности” који тренутно има око 1.300 корисника пружа информације о регистрацији пословања електронским путем, о олакшаном и поједностављеном поступку запошљавања, о подстицајима за истраживање и развој, о иновационој инфраструктури, стратешком приступу државе развоју иновација и другим мерама за лакше дигитално пословање.

Овим путем корисник може да се упозна и са законском регулативом која подстиче ново запошљавање, пореским олакшицама, као и о ангажовању домаћих и страних стручних кадрова из иностранства.

Сви заинтересовани могу се, кроз десктоп верзију Вајбер апликације, упознати са овим новитетом на адреси: viber://pa?chatURI=srbijastvaramogucnosti, а за приступ са телефона могу скенирати и QР код.

У претходном периоду Влада Србије је, уз подршку Немачке развојне сарадње и StarTech програма подршке дигиталној трансформацији привреде у Србији, радила на развоју садржаја и креирању сценарија комуникације који ће важне информације о иновационом екосистему пласирати корисницима на другачији начин.

Извор: Startech.

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.