Startapima na raspolaganju Vajber četbot za informisanje o olakšicama

Vajber četbot pod nazivom “Srbija stvara mogućnosti” koji trenutno ima oko 1.300 korisnika pruža informacije o registraciji poslovanja elektronskim putem, o olakšanom i pojednostavljenom postupku zapošljavanja, o podsticajima za istraživanje i razvoj, o inovacionoj infrastrukturi, strateškom pristupu države razvoju inovacija i drugim merama za lakše digitalno poslovanje.

Ovim putem korisnik može da se upozna i sa zakonskom regulativom koja podstiče novo zapošljavanje, poreskim olakšicama, kao i o angažovanju domaćih i stranih stručnih kadrova iz inostranstva.

Svi zainteresovani mogu se, kroz desktop verziju Vajber aplikacije, upoznati sa ovim novitetom na adresi: viber://pa?chatURI=srbijastvaramogucnosti, a za pristup sa telefona mogu skenirati i QR kod.

U prethodnom periodu Vlada Srbije je, uz podršku Nemačke razvojne saradnje i StarTech programa podrške digitalnoj transformaciji privrede u Srbiji, radila na razvoju sadržaja i kreiranju scenarija komunikacije koji će važne informacije o inovacionom ekosistemu plasirati korisnicima na drugačiji način.

Izvor: Startech.

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.