EASYPASS: ЗАКАЖИ ЧАС ЗАЧАС!

Стартап EasyPass је креирао дигиталну платформу која вам помаже да пронађете професора из било које области и лако закажете приватан час.

Младе иноваторке Јана Антић и Маријана Јовановић основале су стартап EasyPass са идејом да и ученицима и професорима олакшају пут до знања. Још као студенткиње суочавале су се са недостатком времена у процесу стицања нових знања и вештина. Стога су дошле на идеју да убрзају, унапреде и поједноставе образовни процес, а уједно сачувају доследан квалитет. Развиле су дигиталну платформу EasyPass, која повезује професоре и ученике у само неколико кликова.

Платформа је настала у јеку пандемије, јер су се тада јавили први проблеми учења на даљину. Школски систем је био приморан да функционише онлине. Време прилагођавања професора и ђака на онлине наставу потрајао је неко време. У том тренутку јавила се потреба за додатном наставом и приватним часовима.

Област неформалне едукације је релативно нова област на нашем тржишту. Један од првих изазова са којим се сусреће EasyPass тим је едукација корисника у вези постојања услуга онлине приватних часова. Затим, успостављање баланса између понуде и тражње на сајту, односно да сваки професор који је регистрован на сајту има довољан број заказаних часова, а да са друге стране, сваки родитељ или студент који је у потрази за приватним часовима може да нађе адекватног професора. Проналажење квалитетног наставног кадра је такође један од захтевнијих подухвата.

Младе предузетнице задале су себи високе циљеве. У жељи да убрзају свој развој, стекну неке нове вештине и знања у пословању, пријавиле су се за учешће у програму акцелерације Катапулт. Данас су део Катапулт заједнице, јер је Фонд за иновациону делатност препознао њихов потенцијал. Од програма очекују „катапултирање“ у наредна три месеца, јер им је потребна подршка на путу до тржишта.

Будући да имају више од 20.000 посета сајту месечно, преко 200 активних професора као и 2. 000 заказаних часова, платформи EasyPass неопходан је даљи развој како би се задовољиле потребе на тржишту.

Катапулт својим корисницима на путу до тржишта нуди финансијску и менторску подршку. Како истичу, најважнији су им контакти, размена нових идеја и искустава са представницима других стратапа.

Финансијску подршку искористиће за имплементацију нових погодности на платформи, међу којима је и календар за заказивање приватних часова. Такође, да би професорима било једноставније, отвориће секцију „Питај професора“ и на тај начин покренути онлине учионицу са белом таблом. Менторска подршка значиће за јачање капацитета и „ветар у леђа“ када је реч о пласирању производа на европско тржиште.

Извор: Фонд за иновациону делатност

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.