EASYPASS: ZAKAŽI ČAS ZAČAS!

Startap EasyPass je kreirao digitalnu platformu koja vam pomaže da pronađete profesora iz bilo koje oblasti i lako zakažete privatan čas.

Mlade inovatorke Jana Antić i Marijana Jovanović osnovale su startap EasyPass sa idejom da i učenicima i profesorima olakšaju put do znanja. Još kao studentkinje suočavale su se sa nedostatkom vremena u procesu sticanja novih znanja i veština. Stoga su došle na ideju da ubrzaju, unaprede i pojednostave obrazovni proces, a ujedno sačuvaju dosledan kvalitet. Razvile su digitalnu platformu EasyPass, koja povezuje profesore i učenike u samo nekoliko klikova.

Platforma je nastala u jeku pandemije, jer su se tada javili prvi problemi učenja na daljinu. Školski sistem je bio primoran da funkcioniše online. Vreme prilagođavanja profesora i đaka na online nastavu potrajao je neko vreme. U tom trenutku javila se potreba za dodatnom nastavom i privatnim časovima.

Oblast neformalne edukacije je relativno nova oblast na našem tržištu. Jedan od prvih izazova sa kojim se susreće EasyPass tim je edukacija korisnika u vezi postojanja usluga online privatnih časova. Zatim, uspostavljanje balansa između ponude i tražnje na sajtu, odnosno da svaki profesor koji je registrovan na sajtu ima dovoljan broj zakazanih časova, a da sa druge strane, svaki roditelj ili student koji je u potrazi za privatnim časovima može da nađe adekvatnog profesora. Pronalaženje kvalitetnog nastavnog kadra je takođe jedan od zahtevnijih poduhvata.

Mlade preduzetnice zadale su sebi visoke ciljeve. U želji da ubrzaju svoj razvoj, steknu neke nove veštine i znanja u poslovanju, prijavile su se za učešće u programu akceleracije Katapult. Danas su deo Katapult zajednice, jer je Fond za inovacionu delatnost prepoznao njihov potencijal. Od programa očekuju „katapultiranje“ u naredna tri meseca, jer im je potrebna podrška na putu do tržišta.

Budući da imaju više od 20.000 poseta sajtu mesečno, preko 200 aktivnih profesora kao i 2. 000 zakazanih časova, platformi EasyPass neophodan je dalji razvoj kako bi se zadovoljile potrebe na tržištu.

Katapult svojim korisnicima na putu do tržišta nudi finansijsku i mentorsku podršku. Kako ističu, najvažniji su im kontakti, razmena novih ideja i iskustava sa predstavnicima drugih stratapa.

Finansijsku podršku iskoristiće za implementaciju novih pogodnosti na platformi, među kojima je i kalendar za zakazivanje privatnih časova. Takođe, da bi profesorima bilo jednostavnije, otvoriće sekciju „Pitaj profesora“ i na taj način pokrenuti online učionicu sa belom tablom. Mentorska podrška značiće za jačanje kapaciteta i „vetar u leđa“ kada je reč o plasiranju proizvoda na evropsko tržište.

Izvor: Fond za inovacionu delatnost

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.