Партнерство са Француском на унапређивању технолошких достигнућа

Министарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Републике Србије Јелена Беговић изјавила је данас да Иновациони форум Србија–Француска: Иновирај за планету! Играј зелено! потврђује значај партнерства и сарадње на плану унапређивања технолошких достигнућа и економског раста.

Беговић је, на отварању тог скупа у Палати Србија, нагласила да се окупљањем истраживача, предузетника и лидера индустрије из Србије и Француске ствара жив екосистем у коме цветају идеје и успостављају се партнерства.

Амбасадор Француске у Србији Пјер Кошар истакао је да се организовањем иновационих форума са Србијом одаје почаст успесима наше земље у области науке, као и индустрије, а на тај начин се развијају партнерства у постизању заједничких приоритета, од енергије и биотехнологије, па до вештачке интелигенције.

Он је објаснио да је данашњи форум осмишљен да помогне двема земљама да наставе своје велике традиције у области иновација, које трају од Паскала, Тесле и Марије Кири.

Трећи српско-француски иновациони форум окупио је 350 представника академске заједнице, научних института, приватног сектора и стартап заједница Србије и Француске.

Скуп организују Министарство науке, технолошког развоја и иновација и Амбасада Француске у Београду, у сарадњи са Фондацијом Темпус, Француским институтом и French tech Београд.

Извор: srbija.gov.rs

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.