БИО4 кампус презентован представницима Института у Вухану

Министарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Републике Србије Јелена Беговић разговарала је данас са представницима Института за индустријске иновације и развој Вухан о новим пољима сарадње, нарочито у оквиру БИО4 кампуса.

Беговић је том приликом истакла да постоје различити аспекти на којима је сарадња могућа, укључујући вештачку интелигенцију, биотехнологију, али и аутономна возила, што је, такође, изузетно битно за будући развој Србије.

Радујемо се и томе што ће НР Кина бити део Сајма науке и технолошких достигнућа у мају у Београду, како би представници нашег приватног сектора могли да виде фантастичне иновације које долазе из Кине и да се упознају са свим што радите у вашој земљи, рекла је министарка.

Беговић је указала на то да ће БИО4 кампус бити највећа појединачна инвестиција Србије у науку, као и највећа у региону, тако да видимо овај пројекат као предност не само за нашу државу, већ и за регион, али и свет, јер ће бити изузетно место за заједничку сарадњу.

Она је изразила задовољство због изградње Панда центра у оквиру БИО4 кампуса, у којем ће на заједничким истраживањима радити српски и кинески стручњаци.

Извор: srbija.gov.rs 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.