Потписан Меморандум о сарадњи Универзитета одбране и НИС-а

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је данас потписивању Меморандума о сарадњи Универзитета одбране Министарства одбране и Нафтне индустрије Србије.

Меморандум, који обухвата сарадњу у области образовања, истраживања и трансфера знања, потписали су ректор Универзитета одбране бригадни генерал Бобан Ђоровић и заменик генералног директора НИС-а Вадим Смирнов, у присуству генералног директора компаније НИС Кирила Тјурдењева.

Вучевић је том приликом истакао да потписани документ није само протоколаран, већ је Министарство одбране започело читав низ активности како би се боље умрежило са свим институцијама, установама и привредним субјектима који послују у Србији.

То радимо у контексту јачања наших одбрамбених капацитета – знањем, материјалним ресурсима и свим облицима сарадње које побољшавају квалификације наших официра, подофицира и војника и стварају боље услове за функционисање система одбране, објаснио је он.

Потпредседник Владе је исказао захвалност Нафтној индустрији Србије на томе што је препознала ту идеју и жељу Министарства одбране да шири сарадњу, подсетивши на то да ово није први потписани споразум између Министарства одбране и НИС-а.

Овај вид сарадње подразумева и учење руског језика, што ће допринети унапређењу знања наших официра, рекао је он и позвао и друге компаније да се умреже са Министарством одбране.

Тјурдењев је навео да НИС као друштвено одговорна компанија, кроз свој програм „Енергија знања”, подржава универзитете и студенте у Србији.

Потписници Меморандума су констатовали да успостављањем партнерских односа могу значајно да допринесу унапређивању различитих видова повезивања научног, образовног и стручног рада Универзитета одбране са пословним активностима НИС-а. Потписивању у Ректорату Универзитета одбране присуствовали су и вршилац дужности помоћника министра одбране за политику одбране Предраг Бандић, припадници Универзитета одбране и представници компаније НИС.

Потписивању у Ректорату Универзитета одбране присуствовали су и вршилац дужности помоћника министра одбране за политику одбране Предраг Бандић, припадници Универзитета одбране и представници компаније НИС.

Извор: srbija.gov.rs

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.