Србија препознаје науку као кључну у развоју и напретку

Министарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Републике Србије Јелена Беговић учествовала је на министарском округлом столу на 27. сесији Комисије за науку и технолошки развој у Женеви, чија је тема ,,Улога науке, технологије и иновација у јачању Агенде за одрживи развој 2030 и смањењу сиромаштва у време мултиполарних криза: ефективна испорука одрживих, отпорних и иновативних решења”.

Помоћница министарке Ивана Вукашиновић такође је активно учествовала на панелу високог нивоа о глобалној сарадњи у научном, технолошком и иновативном развоју, где је говорила о ефикасној испоруци одрживих и иновативних решења у складу са циљевима Агенде за одрживи развој 2030.

Сесија Комисије за науку и технолошки развој одржава се од 15. до 19. априла у Женеви. Сваке године, Комисија има два приоритетна тематска подручја, а за 27. сесију то су подаци за развој и глобална сарадња у науци, технологији и иновацијама за развој.

Комисија ће прегледати напредак у имплементацији и праћењу исхода Светског самита о информационом друштву на регионалном и међународном нивоу и чути презентације о тренутним прегледима политика науке, технологије и иновација.

Присуство делегације Србије на 27. сесији Комисије не само што показује посвећеност земље научном развоју, већ и доприноси јачању међународних веза и размени идеја.

Извор: srbija.gov.rs 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.