Програм ДИЈАСПОРА 2023 – Затворен Јавни позив

Јавни позив Фонда за науку Републике Србије за подношење предлога научноистраживачких пројеката у оквиру Програма подршке сарадњи са српском научном дијаспором – Заједнички истраживачки пројекти (ДИЈАСПОРА 2023) званично је затворен 28.03.2024. године.

На овај Програм, до 15.00 часова, поднето је 128 предлога пројеката.

Програм ДИЈАСПОРА 2023 подржава основна и примењена истраживања у свим научним областима. Пројекти у оквиру овог програма немају унапред задате теме.

Циљеви програма су: унапређење научне изврсности и релевантности истраживања у Србији успостављањем веза са истраживачима из српске дијаспоре користећи њихове компетенције и подршку кроз заједничке пројекте у земљи и иностранству, као и развој међународне сарадње, трансфер знања и технологија и укључивање научне дијаспоре у научноистраживачки рад и иновације у Републици Србији.

Програм ДИЈАСПОРА 2023 омогућава истраживачима да дефинишу заједничка истраживања, оформе нове тимове и сарађују са научноистраживачким организацијама у Србији и свету.

Буџет програма ДИЈАСПОРА 2023 износи 2.200.000€, док је максималан буџет пројекта до 200.000 евра.

Трајање пројеката је до 2 године.

Носиоци предлога пројеката су факултети и институти из Београда, Новог Сада, Ниша, Крагујевца, Новог Пазара, Суботице, Сомбора, Лесковца и Косовске Митровице.

Извор: Фонд за науку

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.