Овогодишњи Форум напредних технологија у знаку Трансформације

У Научно-технолошком парку Ниш успешно је реализован још један Форум напредних технологија (ФНТ), на тему Трансформације, а посебно се дискутовало о трансформацији привреде, иновационог екосистема и образовања у нашем региону и земљи.

У три сале упоредо су се водиле различите панел-дискусије, где су посетиоци наспрам својих интересовања били у прилици да слушају бројне стручњаке из јавног сектора, области економије, ИТ индустрије, предузетништва, као и академског света, који су се заједничким напорима трудили да расветле трансформацију привреде и образовања у условима убрзаног развоја вештачке интелигенције, открију постојеће трендове и изазове, али и будуће тенденције развоја иновационог и стартап екосистема.

Директор НТП Ниш др Милан Ранђеловић истакао је да је Форум напрених технологија последица жеље заједнице да се окупи, промовише и развија иновациони екосистем у региону, и да кроз форум дефинише своје потребе и циљеве. Према његовим речима, на самом почетку Форума 2015. и 2016. један од главних циљева Форума била је дефинисана потреба за формирањем Научно-технолошког парка, а да се данас са извесним почетком изградње новог објекта Научно-технолопког парка Ниш јавља потреба за новом визијом и даљим плановима за развој, не само парка, већ и иновационог екосистема овог дела Србије. Кључна тачка 7. Форума била је и како се Србија прилагођава и постаје лидер у ери технолошких иновација чијем разматрању су допринели саговорници на панелу који свакодневно сведоче развоју иновационог и стартап екосистема наше земље.

Осим панел-дискусија и виртуелног сајма запошљавања, Форум је обухватио и радионице вештина и предавања на актуелне теме – у сарадњи са Економским факултетом у Нишу, компанијом Моторола и Hello World, биће одржана целодневна предавања са акцентом на најактуелније теме укључујући трансформацију пословања, изазове и прилике које млади могу да искусе у пословном свету. Ови сегменти Форума имали су за циљ да укажу на могуђности, али и препреке које су очекиване на путу ка успеху у брзо мењајућем технолошком свету.

 Извор: НТП Ниш

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.