Како се постаје лидер у технолошком трансферу, пример Швајцарске – Предавање Matthias Kuhn-а 14. септембра у НТП Београд

O важној теми трансфера технологије, како иновације из истраживачких лабораторија и пројеката успешно пренети на комерцијално тржиште, ексклузивно 14. септембра од 10h на предавању у НТП Београд говориће Matthias Kuhnпредседник Швајцарске асоцијације за трансфер технологије (Switt).

Kuhn ће указати на кључне кораке, изазове и достигнућа у процесу трансфера технологије у Швајцарској конфедерацији, и шта можемо да научимо из искуства земље која је постала светски лидер у овом домену.

Пријаве су обавезне на ЛИНКУ, до уторка 12 . септембра у подне.

Kuhn има богато искуство у домену комерцијализације технологија. Суоснивач је и менаџер INNOGAP „proof of concept“ фонда који већ од 2009. године подржава технолошке пројекте. Дугогодишњи рад са стартапима и интересовање за предузетништво резултирало је и оснивањем Глобалне недеље предузетништва у Женеви, где организује годишње стартап такмичење за студенте и истраживаче. Има исксуства и у fundrising-у. Повремено ради као међународни тренер за Светску организацију интелектуалне својине (WIPO), у дивизији малих и средњих предузећа.

Ово предавање НТП Београд организује у сарадњи са Швајцарским институтом за заштиту интелектуалне својине (Swiss IPI) у оквиру пројекта „Технопарк Србија 2 – Подстицање извоза кроз развој технолошких паркова“ који НТП Београд спроводи уз подршку Владе Швајцарске.

Извор: НТП БГ

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.