Први AI Masterclass – Нова ера едукације у области вештачке интелигенције

Институт за вештачку интелигенцију Србије заједно са Факултетом организационих наука удружује снаге и са поносом најављује први AI Masterclass "Регулисање вештачке интелигенције: правни и етички изазови"

Овај свеобухватни програм едукације о регулисању вештачке интелигенције реализоваће се под покровитељством Министарства науке, технолошког развоја и иновација, Министарства информисања и телекомуникација и Министарства унутрашње и спољне трговине и уз подршку бројних партнера из привреде.

Први AI Masterclass има за циљ да окупи водеће стручњаке из домена вештачке интелигенције, права и етике који ће заједно размотрити актуелне и будуће изазове у регулисању вештачке интелигенције. Поред анализе тренутних правних оквира, дискусије ће се фокусирати и на етичке аспекте примене ВИ у различитим индустријским секторима.

Током ове јесени учесници ће имати прилику да истраже тему вештачке интелигенције, као и њене правне и етичке дилеме кроз комбинацију теоријских и практичних сесија. На интерактивним предавањима и радионицама проучаваће се актуелна питања као што су значај вештачке интелигенције у бизнису, пословни модели засновани на анализи података, улога ВИ у одржавању информационе безбедности, спречавање дискриминације у контексту вештачке интелигенције, заштита права на податке и значај отворених података, итд.

Детаље о првом AI Masterclass-u сазнајте на следећем линку

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.