Победници студентског Think Green хакатона на ViennaUP’22 технолошком фестивалу

Два првопласирана тима студентског Think Green хакатона, одржаног средином априла у Научно-технолошком парку Београд, награђена су студијском посетом Бечу и учешћем на ViennaUP 2022 фестивалу, који је и ове године угостио велики број младих tech-ентузијаста, талената, стартапова, иноватора, компанија и различитих организација са фокусом на иновације и одрживи развој.

Током боравка у Бечу, од 29. маја до 1. јуна 2022. године, осам студената из два победничка тима – Terrawatt и Wastelocate имало је прилику да упореди пројекте на којима се ради у Србији са онима који се реализују у Европи. Према речима награђених студената, ово је била прилика да се упознају са иновацијама, начинима представљања, јавним наступом, техникама које се користе за привлачење инвестиција, али и да чују нове идеје и размене искуства са својим колегама из Европе.

Ана Радовић, чланица тима TerraWatt овако описује своје искуство:

– Иако се нису сва предавања директно тицала моје области интересовања, ово је било више него корисно искуство. Научила сам много нових ствари и стекла бољи увид у свет предузетништва. Сазнала сам пуно тога о преговарању, funding-у, упознала много људи и стекла контакте, што ће ми бити веома корисно у даљем развоју.

Андрија Урошевић, члан Wastelocate тима поебно је нагласио колико му је значило учешће на овом фестивалу да научи више о јавном наступу и pitch-eвима.

– На предавању о преговарању чуо сам и низ корисних савета, као што је, рецимо, win-win преговарање, и како неке наизглед немогуће преговоре можемо учинити могућим.

Студентски Think Green хакатон у Научно-технолошком парку Београд (13-15. април 2022) организован је у оквиру пројекта „ЕУ подршка Научно-технолошком парку Београд у пружању услуга иновативним компанијама“, а студијско путовање за два првопласирана тима обезбеђено је кроз пројекат „Пулс Европе – медијске посете ЕУ“. Оба пројекта финансира Европска унија.

Извор: Научно-технолошки парк Београд

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.