Konkurs za prijavu i dostavljanje proizvoda otvoren je do 1. oktobra 2020. godine, a na njemu mogu da učestvuju studenti, srednjoškolci, ali i mladi profesionalci iz postojećih poljoprivrednih gazdinstava i malih preduzeća iz industrije do 35 godina, koji su državljani Republike Srbije.
Uslovi konkursa:
• Proizvod mora da bude namenjen ishrani ljudi
• Proizvod mora da bude inovativan u jednom ili više pogleda u odnosu na slične proizvode na tržištu. Sama inovacija se može odnositi na idejno rešenje i/ili tehnološki aspekt i/ili formulaciju i/ili pakovanje proizvoda i sl.
• Proizvod mora da bude proizveden u Srbiji
• Proizvod mora da ima dokumentaciju o poreklu sirovine
• Poželjno je da proizvodi ne sadrže veštačke boje, arome, konzervanse
• Proizvod mora da bude zdravstveno ispravan i u skladu sa važećom legislativom
Prijave će ocenjivati stručna komisija koju čine predstavnici Asocijacije za promociju srpske hrane i Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije.
Tri najbolje prijave (najinovativniji, najkvalitetniji proizvod, s najvećim tržišnim potencijalom) biće nagrađene jedinstvenim dizajnom etikete za proizvod.
Projekat "Budućnost srpske industrije hrane" sprovodi Asocijacija za promociju srpske hrane, a finansira Ministarstvo omladine i sporta. Detaljnije o načinima prijave pogledajte ovde.