Конкурс за пријаву и достављање производа отворен је до 1. октобра 2020. године, а на њему могу да учествују студенти, средњошколци, али и млади професионалци из постојећих пољопривредних газдинстава и малих предузећа из индустрије до 35 година, који су држављани Републике Србије.
Услови конкурса:
• Производ мора да буде намењен исхрани људи
• Производ мора да буде иновативан у једном или више погледа у односу на сличне производе на тржишту. Сама иновација се може односити на идејно решење и/или технолошки аспект и/или формулацију и/или паковање производа и сл.
• Производ мора да буде произведен у Србији
• Производ мора да има документацију о пореклу сировине
• Пожељно је да производи не садрже вештачке боје, ароме, конзервансе
• Производ мора да буде здравствено исправан и у складу са важећом легислативом
Пријаве ће оцењивати стручна комисија коју чине представници Асоцијације за промоцију српске хране и Удружења прехрамбених технолога Србије.
Три најбоље пријаве (најиновативнији, најквалитетнији производ, с највећим тржишним потенцијалом) биће награђене јединственим дизајном етикете за производ.
Пројекат "Будућност српске индустрије хране" спроводи Асоцијација за промоцију српске хране, а финансира Министарство омладине и спорта. Детаљније о начинима пријаве погледајте овде.