Platforma saradnje nauke i privrede

Privredna komora Srbije preuzela je ulogu da bude spona između nauke i privrede, dok saradnju moraju da uspostavljaju i komunikaciju vode naučnici i profesori koji razumeju biznis i privrednici koji razumeju značaj nauke. Platforma ima za cilj da podstakne preduzeća i naučno-istraživačke organizacije da se uključe u zajedničke naučno-istraživačke i razvojne projekte sa ciljem stvaranja novih komercijalno primenjivih proizvoda i usluga, rešavanja tekućih problema i zadataka, kao i uvođenja inovativnih tehnologija u ranoj fazi koje mogu imati značaj za njihov budući razvoj i tržišni potencijal.

Saznajte višeSaznajte više
 • Usluge

  Mogućnost popunjavanja Upita o uslugama koji će vam omogućiti da komercijalizujete vaša znanja i tehnologije i da pronađete uspešnog partnera za saradnju iz sveta nauke i privrede

  Saznajte više
 • Finansiranje

  Na ovom mestu možete da pronađete sve dostupne konkurse i fondove međunarodnih i domaćih donatora, kao i državnih institucija.

  Saznajte više
 • Zahtev za saradnju

  Pronađite uspešnog partnera za saradnju iz sveta nauke i privrede radi udruživanja na zajedničkim projektima.

  Saznajte više

Novosti

 • Konkursi
  Novembar 2020
  Otvorene prijave za onlajn program podrške za startape koji žele da izađu na tržište Ujedinjenog kraljevstva

  Prvi događaj u sklopu programa podrške startapima koji žele da lansiraju svoj proizvod u Ujedinjenom kraljevstvu, pod nazivom "Key support for your business in the UK" biće održan u sredu 2. decembra, u organizaciji britanskog Odeljenja za međunarodnu trgovinu i Questups-a. Prisustvo je besplatno, ali postoji ograničenje od 20 mesta za koja je obavezna prijava.

  Saznajte više
 • Vesti
  Novembar 2020
  Održano polufinale takmičenja Najbolja tehnološka inovacija 2020
  U utorak, 24. novembra održano je polufinale Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji u kategoriji realizovane inovacije. Nakon  prezentovanja timova, i zlatnih minuta, žiri je odlučio o imenima šest finalista. Finale takmičenja će se održati 22. decembra 2020. godine.
  Saznajte više