Platforma saradnje nauke i privrede

Privredna komora Srbije preuzela je ulogu da bude spona između nauke i privrede, dok saradnju moraju da uspostavljaju i komunikaciju vode naučnici i profesori koji razumeju biznis i privrednici koji razumeju značaj nauke. Platforma ima za cilj da podstakne preduzeća i naučno-istraživačke organizacije da se uključe u zajedničke naučno-istraživačke i razvojne projekte sa ciljem stvaranja novih komercijalno primenjivih proizvoda i usluga, rešavanja tekućih problema i zadataka, kao i uvođenja inovativnih tehnologija u ranoj fazi koje mogu imati značaj za njihov budući razvoj i tržišni potencijal.

Saznajte višeSaznajte više
 • Usluge

  Mogućnost popunjavanja Upita o uslugama koji će vam omogućiti da komercijalizujete vaša znanja i tehnologije i da pronađete uspešnog partnera za saradnju iz sveta nauke i privrede.

  Saznajte više
 • Finansiranje

  Na ovom mestu možete da pronađete sve dostupne konkurse i fondove međunarodnih i domaćih donatora, kao i državnih institucija.

  Saznajte više
 • Zahtev za saradnju

  Pronađite uspešnog partnera za saradnju iz sveta nauke i privrede radi udruživanja na zajedničkim projektima.

  Saznajte više

Novosti

 • Vesti
  April 2019
  RUSIJA I SRBIJA JAČAJU SARADNjU U OBLASTI UPOTREBE NUKLEARNE ENERGIJE U MIRNODOPSKE SVRHE

  Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i generalni direktor ruske državne korporacije Rosatom potpisali su tokom međunarodne konferencije ”Atomekspo 2019” u Sočiju dva memoranduma kojima se potvrđuje i jača saradnja Srbije i Rusije u oblasti primene nuklearne energije u mirnodopske svrhe.

  Saznajte više
 • Događaji
  April 2019
  Predstavljanje programa podrške inovacijama malih i srednjih preduzeća: Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija

  Privredna komora Srbije i Fond za inovacionu delatnost Vas pozivaju na predstavljanje programa podrške inovacijama malih i srednjih preduzeća: Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija. Predstavljanje će se održati u sredu, 17. aprila sa početkom u 10 časova, u Privrednoj komori Srbije (Resavska 15, velika sala).

  Saznajte više