Platforma saradnje nauke i privrede

Privredna komora Srbije preuzela je ulogu da bude spona između nauke i privrede, dok saradnju moraju da uspostavljaju i komunikaciju vode naučnici i profesori koji razumeju biznis i privrednici koji razumeju značaj nauke. Platforma ima za cilj da podstakne preduzeća i naučno-istraživačke organizacije da se uključe u zajedničke naučno-istraživačke i razvojne projekte sa ciljem stvaranja novih komercijalno primenjivih proizvoda i usluga, rešavanja tekućih problema i zadataka, kao i uvođenja inovativnih tehnologija u ranoj fazi koje mogu imati značaj za njihov budući razvoj i tržišni potencijal.

Saznajte višeSaznajte više
 • Usluge

  Mogućnost popunjavanja Upita o uslugama koji će vam omogućiti da komercijalizujete vaša znanja i tehnologije i da pronađete uspešnog partnera za saradnju iz sveta nauke i privrede.

  Saznajte više
 • Finansiranje

  Na ovom mestu možete da pronađete sve dostupne konkurse i fondove međunarodnih i domaćih donatora, kao i državnih institucija.

  Saznajte više
 • Zahtev za saradnju

  Pronađite uspešnog partnera za saradnju iz sveta nauke i privrede radi udruživanja na zajedničkim projektima.

  Saznajte više

Novosti

 • Konkursi
  Jun 2019
  Simpozijum "Inovacije u ratarskoj i povrtarskoj proizvodnji" u oktobru na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu - Prijave radova u toku

  Deveti međunarodni simpozijum "Inovacije u ratarskoj i povrtarskoj proizvodnji" biće održan 17. i 18. oktobra 2019. godine na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu u Zemunu. Organizator je Institut za ratarstvo i povrtarstvo Poljoprivrednog fakulteta.

  Saznajte više
 • Vesti
  Jun 2019
  Visoko obrazovanje značajno za podizanje ugleda zemlje

  U Nišu je u četvrtak, 6. juna, položen kamen temeljac za izgradnju višenamenske laboratorijske lamele Elektronskog fakulteta. Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, izgradnja ove laboratorije stvoriće uslove za bolji rad istraživača, a ukupna vrednost projekta iznosi 6,7 mil EUR.

  Saznajte više