Platforma saradnje nauke i privrede

Privredna komora Srbije preuzela je ulogu da bude spona između nauke i privrede, dok saradnju moraju da uspostavljaju i komunikaciju vode naučnici i profesori koji razumeju biznis i privrednici koji razumeju značaj nauke. Platforma ima za cilj da podstakne preduzeća i naučno-istraživačke organizacije da se uključe u zajedničke naučno-istraživačke i razvojne projekte sa ciljem stvaranja novih komercijalno primenjivih proizvoda i usluga, rešavanja tekućih problema i zadataka, kao i uvođenja inovativnih tehnologija u ranoj fazi koje mogu imati značaj za njihov budući razvoj i tržišni potencijal.

Saznajte višeSaznajte više
 • Usluge

  Mogućnost popunjavanja Upita o uslugama koji će vam omogućiti da komercijalizujete vaša znanja i tehnologije i da pronađete uspešnog partnera za saradnju iz sveta nauke i privrede

  Saznajte više
 • Finansiranje

  Na ovom mestu možete da pronađete sve dostupne konkurse i fondove međunarodnih i domaćih donatora, kao i državnih institucija.

  Saznajte više
 • Zahtev za saradnju

  Pronađite uspešnog partnera za saradnju iz sveta nauke i privrede radi udruživanja na zajedničkim projektima.

  Saznajte više

Novosti

 • Vesti
  Septembar 2020
  Otvoren Centar za inovacije i digitalni razvoj kompanije Huavej("Huawei") u Srbiji

  Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ambasadorka NR Kine u našoj zemlji Čen Bo prisustvovale su danas u Beogradu otvaranju Centra za inovacije i digitalni razvoj kompanije Huavej ("Huawei").

  Saznajte više
 • Vesti
  Septembar 2020
  Veliki doprinos naučnika iz Srbije za istraživanje u okviru Evropske organizacije za nuklearna istraživanja Cern

  Grupa naučnika iz Srbije, članova Vinča tima, angažovanog na istraživanjima u Cernu, dizajnirala je elektronske štampane ploče za „Triger“ sistem, kojima će se znatno ubrzati obrada podataka. Dizajnirane su i sklapaju se u Srbiji, i važan su doprinos razvoju Evropske organizacije za nuklearna istraživanja Cern.

  Saznajte više