Partnerstvo sa Francuskom na unapređivanju tehnoloških dostignuća

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Republike Srbije Jelena Begović izjavila je danas da Inovacioni forum Srbija–Francuska: Inoviraj za planetu! Igraj zeleno! potvrđuje značaj partnerstva i saradnje na planu unapređivanja tehnoloških dostignuća i ekonomskog rasta.

Begović je, na otvaranju tog skupa u Palati Srbija, naglasila da se okupljanjem istraživača, preduzetnika i lidera industrije iz Srbije i Francuske stvara živ ekosistem u kome cvetaju ideje i uspostavljaju se partnerstva.

Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar istakao je da se organizovanjem inovacionih foruma sa Srbijom odaje počast uspesima naše zemlje u oblasti nauke, kao i industrije, a na taj način se razvijaju partnerstva u postizanju zajedničkih prioriteta, od energije i biotehnologije, pa do veštačke inteligencije.

On je objasnio da je današnji forum osmišljen da pomogne dvema zemljama da nastave svoje velike tradicije u oblasti inovacija, koje traju od Paskala, Tesle i Marije Kiri.

Treći srpsko-francuski inovacioni forum okupio je 350 predstavnika akademske zajednice, naučnih instituta, privatnog sektora i startap zajednica Srbije i Francuske.

Skup organizuju Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Ambasada Francuske u Beogradu, u saradnji sa Fondacijom Tempus, Francuskim institutom i French tech Beograd.

Izvor: srbija.gov.rs

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.