BIO4 kampus prezentovan predstavnicima Instituta u Vuhanu

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Republike Srbije Jelena Begović razgovarala je danas sa predstavnicima Instituta za industrijske inovacije i razvoj Vuhan o novim poljima saradnje, naročito u okviru BIO4 kampusa.

Begović je tom prilikom istakla da postoje različiti aspekti na kojima je saradnja moguća, uključujući veštačku inteligenciju, biotehnologiju, ali i autonomna vozila, što je, takođe, izuzetno bitno za budući razvoj Srbije.

Radujemo se i tome što će NR Kina biti deo Sajma nauke i tehnoloških dostignuća u maju u Beogradu, kako bi predstavnici našeg privatnog sektora mogli da vide fantastične inovacije koje dolaze iz Kine i da se upoznaju sa svim što radite u vašoj zemlji, rekla je ministarka.

Begović je ukazala na to da će BIO4 kampus biti najveća pojedinačna investicija Srbije u nauku, kao i najveća u regionu, tako da vidimo ovaj projekat kao prednost ne samo za našu državu, već i za region, ali i svet, jer će biti izuzetno mesto za zajedničku saradnju.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog izgradnje Panda centra u okviru BIO4 kampusa, u kojem će na zajedničkim istraživanjima raditi srpski i kineski stručnjaci.

Izvor: srbija.gov.rs 

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.