Potpisan Memorandum o saradnji Univerziteta odbrane i NIS-a

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas potpisivanju Memoranduma o saradnji Univerziteta odbrane Ministarstva odbrane i Naftne industrije Srbije.

Memorandum, koji obuhvata saradnju u oblasti obrazovanja, istraživanja i transfera znanja, potpisali su rektor Univerziteta odbrane brigadni general Boban Đorović i zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov, u prisustvu generalnog direktora kompanije NIS Kirila Tjurdenjeva.

Vučević je tom prilikom istakao da potpisani dokument nije samo protokolaran, već je Ministarstvo odbrane započelo čitav niz aktivnosti kako bi se bolje umrežilo sa svim institucijama, ustanovama i privrednim subjektima koji posluju u Srbiji.

To radimo u kontekstu jačanja naših odbrambenih kapaciteta – znanjem, materijalnim resursima i svim oblicima saradnje koje poboljšavaju kvalifikacije naših oficira, podoficira i vojnika i stvaraju bolje uslove za funkcionisanje sistema odbrane, objasnio je on.

Potpredsednik Vlade je iskazao zahvalnost Naftnoj industriji Srbije na tome što je prepoznala tu ideju i želju Ministarstva odbrane da širi saradnju, podsetivši na to da ovo nije prvi potpisani sporazum između Ministarstva odbrane i NIS-a.

Ovaj vid saradnje podrazumeva i učenje ruskog jezika, što će doprineti unapređenju znanja naših oficira, rekao je on i pozvao i druge kompanije da se umreže sa Ministarstvom odbrane.

Tjurdenjev je naveo da NIS kao društveno odgovorna kompanija, kroz svoj program „Energija znanja”, podržava univerzitete i studente u Srbiji.

Potpisnici Memoranduma su konstatovali da uspostavljanjem partnerskih odnosa mogu značajno da doprinesu unapređivanju različitih vidova povezivanja naučnog, obrazovnog i stručnog rada Univerziteta odbrane sa poslovnim aktivnostima NIS-a. Potpisivanju u Rektoratu Univerziteta odbrane prisustvovali su i vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane Predrag Bandić, pripadnici Univerziteta odbrane i predstavnici kompanije NIS.

Potpisivanju u Rektoratu Univerziteta odbrane prisustvovali su i vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane Predrag Bandić, pripadnici Univerziteta odbrane i predstavnici kompanije NIS.

Izvor: srbija.gov.rs

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.