Srbija prepoznaje nauku kao ključnu u razvoju i napretku

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Republike Srbije Jelena Begović učestvovala je na ministarskom okruglom stolu na 27. sesiji Komisije za nauku i tehnološki razvoj u Ženevi, čija je tema ,,Uloga nauke, tehnologije i inovacija u jačanju Agende za održivi razvoj 2030 i smanjenju siromaštva u vreme multipolarnih kriza: efektivna isporuka održivih, otpornih i inovativnih rešenja”.

Pomoćnica ministarke Ivana Vukašinović takođe je aktivno učestvovala na panelu visokog nivoa o globalnoj saradnji u naučnom, tehnološkom i inovativnom razvoju, gde je govorila o efikasnoj isporuci održivih i inovativnih rešenja u skladu sa ciljevima Agende za održivi razvoj 2030.

Sesija Komisije za nauku i tehnološki razvoj održava se od 15. do 19. aprila u Ženevi. Svake godine, Komisija ima dva prioritetna tematska područja, a za 27. sesiju to su podaci za razvoj i globalna saradnja u nauci, tehnologiji i inovacijama za razvoj.

Komisija će pregledati napredak u implementaciji i praćenju ishoda Svetskog samita o informacionom društvu na regionalnom i međunarodnom nivou i čuti prezentacije o trenutnim pregledima politika nauke, tehnologije i inovacija.

Prisustvo delegacije Srbije na 27. sesiji Komisije ne samo što pokazuje posvećenost zemlje naučnom razvoju, već i doprinosi jačanju međunarodnih veza i razmeni ideja.

Izvor: srbija.gov.rs 

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.