Program DIJASPORA 2023 – Zatvoren Javni poziv

Javni poziv Fonda za nauku Republike Srbije za podnošenje predloga naučnoistraživačkih projekata u okviru Programa podrške saradnji sa srpskom naučnom dijasporom – Zajednički istraživački projekti (DIJASPORA 2023) zvanično je zatvoren 28.03.2024. godine.

Na ovaj Program, do 15.00 časova, podneto je 128 predloga projekata.

Program DIJASPORA 2023 podržava osnovna i primenjena istraživanja u svim naučnim oblastima. Projekti u okviru ovog programa nemaju unapred zadate teme.

Ciljevi programa su: unapređenje naučne izvrsnosti i relevantnosti istraživanja u Srbiji uspostavljanjem veza sa istraživačima iz srpske dijaspore koristeći njihove kompetencije i podršku kroz zajedničke projekte u zemlji i inostranstvu, kao i razvoj međunarodne saradnje, transfer znanja i tehnologija i uključivanje naučne dijaspore u naučnoistraživački rad i inovacije u Republici Srbiji.

Program DIJASPORA 2023 omogućava istraživačima da definišu zajednička istraživanja, oforme nove timove i sarađuju sa naučnoistraživačkim organizacijama u Srbiji i svetu.

Budžet programa DIJASPORA 2023 iznosi 2.200.000€, dok je maksimalan budžet projekta do 200.000 evra.

Trajanje projekata je do 2 godine.

Nosioci predloga projekata su fakulteti i instituti iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Novog Pazara, Subotice, Sombora, Leskovca i Kosovske Mitrovice.

Izvor: Fond za nauku

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.